Geestelijke zorgverlening
Geestelijke zorgverlening is een academische discipline en biedt op professioneel niveau ondersteuning bij de zoektocht naar zingeving op grond van levensbeschouwing of religieuze overtuiging.
De definitie van geestelijke zorgverlening uit de Beroepsstandaard luidt:
Geestelijke zorgverlening is professionele begeleiding van en hulpverlening aan mensen bij zingeving en spiritualiteit aan hun bestaan en op basis van geloofs- en levensovertuiging en professionele advisering inzake ethische en / of levensbeschouwelijke aspecten in zorgverlening en beleidsvorming.
Geestelijke zorgverlening is mogelijk bij:
- verlies en rouw
- scheiding
- werkloosheid
- seksueel misbruik
- seksualiteit in de instelling
- oorlogsverleden
- traumatische ervaring
- suïcidale gevoelens
- stervensbegeleiding
- palliatieve sedatie
- euthanasie
Mijn werkwijze bestaat uit een persoonlijk gesprek bij u thuis of op uw werkplek. De gesprekken duren maximaal anderhalf uur. Aan het kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden. Voor vervolgcontacten wordt een uurtarief gehanteerd. (zie tarieven)
Ik ben opgeleid tot geestelijk zorgverlener, ethicus, rouw- en verliestherapeut, trauma- en crisisbegeleider en trainer moreel beraad. Ik wil u of uw organisatie graag adviseren en ondersteunen bij ethiek op de werkvloer, moreel beraad, rouwprotocollen, gedachtenismomenten en/of herdenkingsbijeenkomsten. Als geestelijk zorgverlener kan ik tevens voor uw organisatie / bedrijf de functie van vertrouwenspersoon vervullen.
Naast individuele vragen kunt u een beroep doen op verschillende aandachtsgebieden betreffende zingeving.